De overwegingen bij het kopen van een nieuwe auto

Dit artikel is onderdeel van: 1PT gepubliceerd op: 22/04/2022

Wanneer je opzoek bent naar een andere auto heb je vast gemerkt dat het aanbod aardig groot is. Niet alleen het aanbod van auto’s zelf, maar ook de aanbieders van auto’s en de vele verschillende soorten auto’s. In deze blog bespreken we de verschillende soorten auto’s, om jou te helpen met het maken van de juiste keuze.

Verschillende type auto’s

Als het gaat om auto’s heb je een ruim assortiment aan verschillende occasion, je kunt namelijk kiezen of je een grote auto wil of een kleine auto. De verschillende types zijn een hatchback, een sedan, een station en een suv. Deze types staan in de volgorden van kleine auto naar grote auto. Daarnaast kun je ook nog kiezen wat voor versnellingsbak je graag wil in de auto. Zo kun je kiezen uit een automatische versnellingsbak, of een handmatige versnellingsbak.

Met de keuze uit deze variabelen zijn er vele mogelijkheden om uit te kiezen. Zo kun je een kleine automaat auto kiezen of een grote automaat auto. Of een kleine of grote auto met een handbak natuurlijk. Door het grote aanbod en de vele mogelijkheden die beschikbaar zijn, zit er sowieso een geschikte auto voor jou tussen. Je kunt namelijk auto’s zowel nieuw als tweedehands kopen bij een erkend auto bedrijf, maar je kunt ook tweedehands auto’s kopen van een particulier.

De brandstof van de auto

Wanneer je naar een nieuwe auto aan het kijken bent, is het ook handig om te bedenken op welke brandstof je wil gaan rijden. Wanneer je graag een automaat wil aanschaffen, dan is een elektrische auto misschien iets voor jou. Het nadeel van een elektrische auto is dat deze duur zijn in de aanschaf, maar aan de andere kant betaal je geen wegenbelasting voor een elektrische auto. Ook een diesel- of benzineauto zijn verkrijgbaar als automaat.

Maar wanneer je graag een handgeschakelde auto wil gaan rijden. Dan is het elektrisch rijden niet voor jou weggelegd, elektrische auto’s zijn er namelijk alleen als automaat. In dit geval kom je uit bij een auto die op diesel of op benzine rijdt. Welke voor jou de beste keuze is hangt af van het aantal kilometers wat je op jaarbasis rijdt. Wanneer je namelijk heel veel rijdt dan is in het grotere plaatje een diesel goedkoper, maar wanneer je een gemiddeld aantal kilometers rijdt is een benzine voordeliger in het grote plaatje.