Dit zijn de voordelen van een laadpaal bij huis!

Dit artikel is onderdeel van: 1PT gepubliceerd op: 27/01/2022

De elektrische auto wint de laatste jaren enorm aan populariteit. Dit komt met name doordat de auto’s een stuk beter en betaalbaarder worden, maar ook het duurzaamheidsaspect speelt hier zeker een rol in. Zoals we weten komen er bij het opladen van een elektrische auto net wat andere dingen kijken dan bij het vullen van de motor van een niet-elektrische auto. Je dient deze namelijk op te laden bij een laadpaal. Deze laadpalen kun je overal in Nederland vinden, maar je kunt er ook voor kiezen om er eentje thuis te installeren. Ben jij benieuwd naar de voordelen van laten installeren van een laadpaal bij jouw huis? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over!

Vrijheid

Het grootste voordeel dat bij de laadpaal thuis komt kijken zit hem in de vrijheid rondom het opladen. Je kunt de elektrische auto namelijk altijd opladen op het moment dat het jou het beste uitkomt. Bij publieke laadpalen sta je bijvoorbeeld al gauw een half uur bij de laadpaal te wachten tot de batterij van de auto weer enigszins gevuld is. De laadpaal bij huis geeft je de mogelijkheid om gemakkelijk andere dingen te doen terwijl de auto aan het opladen is. Daarnaast is de laadpaal ook altijd beschikbaar. Bij een publiek laadpunt kan het bijvoorbeeld wel eens voorkomen dat alle laadstations bezet zijn. Je moet, in het geval van een lege batterij, dan wachten tot een van de auto’s vol is voordat je jouw auto aan de lader kunt leggen. Hier hoef je je tijdens het opladen thuis gelukkig ook geen zorgen om te maken!

Kostenbesparing

Een elektrische auto is in aanschaf een flinke investering. Je zult met de tijd deze investering wel terugverdienen door de besparing in wegenbelasting en brandstof, maar de initiële investering zal mensen toch al snel doen afschrikken. Dit geldt voor de elektrische auto, maar ook voor de laadpaal bij huis. Je moet namelijk naast de aanschaf van de elektrische auto opnieuw geld investeren om een laadpaal bij huis te installeren. Toch is dit iets dat we iedereen kunnen aanraden. Net als bij de elektrische auto geldt voor de laadpaal bij huis, na enkele jaren zul je hier grote winsten op kunnen behalen. De laadpaal bij huis kan de auto namelijk vullen met netstroom. Deze stroom is in de regel een stuk goedkoper dan de stroom die bij publieke laadpalen geleverd wordt. Een gemiddelde Nederlander rijdt zo’n 12.000 kilometer per jaar. Uitgaande van 12.000 kilometer per jaar bespaart de laadpaal dan ook zo’n 350 euro. Wanneer je hierin de mogelijkheden van bijvoorbeeld Laadkompas bekijkt, dan zie je dat je vanaf zo’n 750 euro al een laadpaal bij huis kunt laten installeren. Na een jaar of drie zou deze investering zichzelf dus al terugverdiend hebben. Na deze drie jaar kun je dan ook rekenen op een kostenbesparing van 350 euro per jaar!