Affiliate Marketing Handleiding

Dit artikel is onderdeel van: Affiliate Marketing gepubliceerd op: 17/02/2021

Op zoek naar een affiliate handleiding? Dan ben je op het juiste adres terecht gekomen. In dit artikel vertellen we stap voor stap “the ins and outs” van affiliate marketing, affiliate programma’s en hoe je geld kan verdienen met een website door alleen maar een link achter te laten. Er zijn heel wat affiliates in Nederland die hiermee elke maand een flink zakcentje overhouden. Een paar honderd euro per maand is al zo gerealiseerd en voor sommigen affiliates kan dat het verschil betekenen tussen full-time werken of part-time werken. Wat is er nu relaxter dan een extra dagje thuis werken zonder dat je order hoeft op te volgen van een baas? In het volgende stuk geven we een affiliate handleiding waarmee je op weg proberen te helpen richting online geld verdienen middels affiliate marketing.

Stap 1: Affiliate begrippen begrijpen

We beginnen met het principe affiliate marketing. Wanneer je dit goed begrijpt dan weet je ook hoe het geld wordt verdiend binnen deze branche en hoe je hier dus optimaal op kan inspelen. Hoe beter je dit onderdeel van de affiliate handleiding begrijpt, hoe succesvoller je uiteindelijk zal worden.

Affiliate marketing een online reclamevorm waarbij pas aan de eigenaar van een website wordt uitbetaald wanneer er een verkoop heeft plaatsgevonden. De vergoeding hierin bedraagt een vast bedrag of een percentage. Hiermee proberen bedrijven dus het risico van de marketing te verleggen naar de marketeer. Bedenk dit dus goed voordat deze reclame vorm op waarde inschat. Het kan dus heel goed zijn dat je heel erg veel reclame maakt zonder dat je hier uiteindelijk wat mee verdiend. Bedenk dat ook het weergeven van reclame belast kan worden met reclame vergoeding. Wanneer een affiliate link in de vorm van een banner of afbeelding nooit wat oplevert, maar wel het merk toont van een bedrijf dan verdien je eigenlijk wel een vergoeding. In dat geval kan je beter niet kiezen voor een affiliate vergoeding maar voor een CPM of CPC deal. Hiermee verdien je direct per weergave of per click en heb je uiteindelijk toch nog inkomsten, ook al worden er geen producten verkocht.

Stap 2: Vergoedingen & commissies

Wat daarnaast belangrijk is te weten over de vergoedingen van een affiliate programma, is dat wanneer je aan de slag gaat met een bedrijf met een lage vergoeding, je nooit zoveel omzet zal draaien als wanneer je in zee gaat met bedrijf met hoge commissie. Daarnaast is het zo dat het nogal wat uitmaakt in welke branche je actief zal gaan zijn. Hoe groter de branche, hoe groter de uiteindelijke opbrengsten kunnen zijn. Nadeel daarbij wel is dat de concurrentie ook groter is. Door van te voren als potentiële affiliate goed je kans in te schatten en de potentiële omzet op waar te schalen, kan je bepalen hoeveel kans je gaat maken.

Als weet hoe affiliate marketing werkt en je kansen ziet in de markt waarmee je geld kan verdienen, dan ben je klaar voor de tweede stap binnen deze affiliate handleiding. Binnen deze stap is het van belang dat je een eigen website laat of gaat maken. Een eigen website maken kan een fluitje van een cent zijn voor iemand die daar ervaring mee heeft. Heb je vrienden of kennissen die hier wat voor jou in zouden kunnen betekenen? Ga er dan vooral niet zelf mee klooien maar zet hun aan het werk op voor je de basis te leggen. Als de basis er eenmaal ligt dan bespaart jou dat enorm veel uitzoekwerk. Met het internet en website is zo dat het veel makkelijk werkt als je als een werkend voorbeeld hebt. Ga dus niet zelf uit proberen. Ga naast iemand zitten die je stap voor stap uit kan leggen hoe het werkt. 

Stap 3: Meer bezoekers krijgen

De derde stap in de affiliate marketing handleiding is dat je bezoekers gaat realiseren op het internet. Hiervoor is goede content op je eigen website van groot belang. Hoe meer content je hebt hoe beter Google je kan vinden en hoe vaker (en hoger) hij je website zal aanbieden in de zoekresultaten.

Met de bezoekers uit Google zal je uiteindelijk je sales kunnen realiseren. Dit is een van de belangrijkste stappen uit de affiliate marketing handleiding. Zonder bezoekers heb je namelijk geen omzet. Lees je dus goed in op SEO en zoekmachine marketing. Met alleen een website kom je er niet. Er moeten bezoekers jouw website ontdekken om ze vervolgens te kunnen doorsturen voor een sale! 

Conclusie

Wanneer je genoeg inzicht hebt gekregen in affiliate programma’s in de markt op het gebied van commissie, je je mogelijkheden voor omzet goed hebt berekend, je je eigen website hebt of kan laten maken als platform waarop het gaat gebeuren en in staat bent om dit platform zo goed mogelijk rendabel te maken met bezoekers, dan kan je slagen als affiliate. De opbrengsten kunnen enorm zijn. Ben jij klaar voor deze uitdaging?