Voor- & Nadelen van een prepaid creditcard

Dit artikel is onderdeel van: Creditcards gepubliceerd op: 25/03/2021

Een prepaid creditcard kan gebruikt worden voor het doen van aankopen in winkels, bij tankstations en in restaurants. Zo kun je de prepaid creditcard gebruiken om te sparen voor een dure televisie. Heb je genoeg krediet op je kaart staan dan kun je prepaid creditcard gebruiken om tot aankoop van je droomtelevisie over te gaan. Je weet als je in de winkel staat zeker dat je genoeg geld hebt voor de televisie en omdat het een prepaid tegoed is koop je de televisie met het zekere gevoel dat je je er niet mee in de schulden stort. 

Prepaid creditcard voordelen

Voordat je besluit een prepaid creditcard te nemen, wil je natuurlijk eerst weten welke voordelen het gebruik van een prepaid creditcard met zich mee brengt. Gelukkig zijn die voordelen er in overvloed, eigenlijk zou iedereen die op internet zijn creditcard gebruikt voor de aankoop van producten of diensten een prepaid creditcard moeten hebben. We hebben de voor- en nadelen voor je op een rij gezet:

Voordeel 1: Veilige betalingen

Een van de grootste voordelen van een prepaid creditcard is dat je veilig je betalingen op internet kunt verrichten. Gaat er een kwaadwillende met je creditcard gegevens vandaar dan kan diegene slechts het tegoed dat op je prepaid creditcard staat misbruiken. Zolang je je prepaid creditcard niet met teveel geld opwaardeert kun je hem gebruiken om veilig online aankopen te doen.

Voordeel 2: Minder persoonlijke gegevens nodig

Een tweede voordeel van een prepaid creditcard is dat je veel minder persoonlijke informatie hoeft te delen met allerlei websites die je gegevens willen hebben. Je kunt met een prepaid creditcard redelijk anoniem op internet bepaalde diensten afnemen zonder dat de verkoper gelijk ziet met wie die te maken heeft. Voordeel nummer twee van een prepaid creditcard: redelijk anoniem op internet producten en diensten kopen.

Voordeel 3: Geen achtergrond check

Een derde voordeel van een prepaid card is dat iedereen in aanmerking komt voor een kaart. Heb je een vermelding bij het BKR? Ben je student en heb je geen vast inkomen? Werkeloos maar even online een betaling verrichten? Met een prepaid creditcard kan iedereen de voordelen van het betalen met een creditcard ervaren zonder alle administratieve rompslomp van de reguliere aanvraag van een creditcard.

Prepaid creditcard nadelen

Als je prepaid creditcards met elkaar gaat vergelijken is het handig om te weten welke nadelen een prepaid creditcard met zich meebrengt. Daarom hebben we ook de nadelen van de verschillende prepaid creditcards die je in Nederland kunt kopen. Daarnaast ook nog een vergelijking tussen de nadelen van de verschillende prepaid creditcard aanbieders in Nederland.

Nadeel 1: Bestedingslimiet

Het grootste nadeel van een prepaid creditcard is natuurlijk de bestedingslimiet. Met een gewone creditcard kun je tot een bepaalde limiet doorgaan met het betalen voor goederen en diensten. Je kunt niet langer gebruik maken van die creditcard als je de limiet bereikt hebt. Met een prepaid creditcard bepaal je zelf de limiet tot waar je geld uit kunt geven. Je kunt je prepaid creditcard gebruiken om online en in winkels te betalen zolang er geld op staat.

Nadeel 2: Geen extra services

Een tweede nadeel van een prepaid creditcard is het ontbreken van extra services. Bij een gewone creditcard ben je verzekerd tegen oplichting en fraude mocht je creditcard in verkeerde handen vallen. Een prepaid creditcard biedt dit soort extra diensten ook wel maar in mindere mate. Zo zul je bij oplichting niet gelijk het verloren geld terugkrijgen.

Nadeel 3: Aanbod beperkt

Een derde nadeel van een prepaid creditcard in Nederland is dat het aanbod beperkt is. Bij een normale creditcard heb je een groot aantal keuzes zodat je altijd de beste creditcard kunt nemen. Prepaid creditcard maatschappijen zijn er in Nederland maar weinig waardoor je dus gebonden bent aan een van deze aanbieders. Het kiezen van de beste prepaid creditcard is lastiger door het kleine aanbod aan aanbieders.