Hoe laad ik mijn prepaid creditcard op?

Dit artikel is onderdeel van: Creditcards gepubliceerd op: 25/03/2021

Als je een prepaid creditcard hebt moet deze natuurlijk ook worden opgeladen. Want net zoals een prepaid simkaart niet gebruikt kan worden om te bellen voordat je hem oplaadt zul je je prepaid creditcard ook eerst van tegoed moeten voorzien.

De manier waarop je een prepaid creditcard opwaardeert verschilt per aanbieder. De meeste aanbieders geven hun klanten de mogelijkheid om een prepaid creditcard op te waarderen via iDeal. Je maakt geld over met deze betaalmethode naar de prepaid creditcardmaatschappij. Deze zet vervolgens, meestal op hetzelfde moment, het tegoed op je creditcard. Handig als je online iets wilt kopen, moet betalen met creditcard, maar het bedrijf of de website niet helemaal vertrouwt.

Ook kunnen prepaid creditcards opgewaardeerd worden bij kantoren van de betreffende maatschappijen. Zo biedt GWK een prepaid creditcard die je bij een van de kantoren van dat bedrijf kunt opwaarderen. Handig voor als je een prepaid creditcard mee wilt nemen op vakantie.

Ook kan een prepaid creditcard worden opgeladen door het geld handmatig over te maken naar het rekeningnummer van je kaart. Dit is niet handig als je met spoed de beschikking moet hebben over een creditcard met voldoende saldo voor een bepaalde aankoop. Als je een prepaid creditcard hebt en deze zo nu en dan gebruikt voor aankopen in winkels, bij parkeerautomaten of om een etentje te betalen dan is het handmatig overmaken van geld op je creditcard natuurlijk een prima optie.

Tenslotte bieden veel maatschappijen ook de mogelijkhed om je prepaid creditcard op te laden door middel van een gewone creditcard. Dit is vooral handig voor ouders die hun kinderen een prepaid creditcard mee willen geven. Je kind kan zonder problemen gebruik maken van een creditcard maar als ouder houd je de controle over het budget dat je kind heeft met de creditcard.

Het opladen van een prepaid creditcard kan, zoals je hier al las, op verschillende manieren. Welke manier jouw voorkeur heeft hangt af van de manier waarop je je prepaid creditcard gebruikt.

Een prepaid creditcard opladen met iDeal

Een prepaid creditcard kan dus hartstikke handig zijn. Wat je echter niet moet vergeten is dat je een prepaid creditcard voor gebruik moet opladen. Het opladen van een prepaid creditcard is mogelijk op een aantal manieren. Verreweg de handigste manier is natuurlijk via iDeal. iDeal is een betalingsmanier via internet die door alle Nederlandse banken wordt ondersteunt. Het handige? iDeal betalingen worden gelijk afgeschreven van je rekening en als je je prepaid creditcard opwaardeert via iDeal is het bedrag gelijk bijgeschreven op je kaart. Je vindt op deze pagina een uitleg over en een vergelijk tussen de prepaid creditcards die iDeal ondersteunen.

Natuurlijk zijn er ook andere manieren om je prepaid creditcard op te laden. Zo kun je met een normale creditcard je prepaid creditcard opwaarderen en ook is het mogelijk om bij sommige wisselkantoren je prepaid creditcard op te laden. Beide manieren hebben echter ook hun nadelen. Allereerst heb je als je een prepaid creditcard gebruikt vaak geen gewone creditcard om op te laden. Voor het opladen bij een wisselkantoor moet je de deur uit en ook dat is niet altijd even handig. Opladen via iDeal is daarom erg handig.

Prepaid creditcards die je kunt opladen zijn bijvoorbeeld de kaart van Pay2D (voorheen 3V) card van Visa leent zich voor het opladen via iDeal. Voor het opladen van een prepaid creditcard via iDeal moet je allereerst inloggen op de website van je prepaid kaart. Op de websites van zowel Moneybookers als 3V kun je daarna aangeven hoeveel saldo je op je prepaid creditcard wilt zetten. De volgende stap is het kiezen van je bank waarna je via het iDeal betalingsproces het saldo op je prepaid creditcard kunt zetten.

Bij Pay2D card kun je opwaarderen via iDeal tussen 20 en 150 euro. Daar kost het opwaarderen 1 euro voor een oplading van € 20. Als je met een hoger bedrag oplaadt betaal je procentueel minder. Bij Moneybookers is het opladen van je prepaid creditcard via iDeal gratis. Andere prepaid creditcard aanbieders in Nederland die hun kaarten laten opwaarderen via iDeal zijn onder andere ICS Cards en de BUNQ creditcard. Beide bedrijven rekenen overigens wel een percentage van het bedrag voor het opladen van de prepaid creditcard via iDeal.