Creditcards

Met een creditcard betaal je wereldwijd al je aankopen. Zowel in winkels als online. Een creditcard biedt veel voordelen vergeleken met een gewone betaalpas. Bovendien betaal je aankopen met een creditcard van Visa, MasterCard of American Express achteraf, wat handig is als je te maken krijgt met een onverwachte uitgave. Veel hotels en autoverhuurders eisen bovendien een borg, die alleen per creditcard voldaan mag worden. In dergelijke gevallen is een creditcard een echte noodzaak.

Tegelijkertijd maakt een creditcard contant geld overbodig. Veel aanbieders van creditcards bieden een gratis verzekering tegen schade, diefstal en verlies op alles wat je met je creditcard betaalt. Elke aanbieder heeft andere voorwaarden en voordelen. Het loont altijd om de verschillende aanbieders van creditcards te vergelijken. De meeste persoonlijke en zakelijke creditcards bieden aantrekkelijke spaarprogramma’s.

 • Wat is een Prepaid Creditcard?
  Een prepaid creditcard is een betaalmiddel vergelijkbaar met een gewone creditcard. Het grote verschil tussen een gewone creditcard en een prepaid creditcard is het feit dat je een prepaid creditcard eerst moet opwaarderen voordat je hem kunt gebruiken.
 • Hoe moet je een prepaid creditcard opwaarderen?
  Een prepaid creditcard is vergelijkbaar met een prepaid simkaart: beide kun je pas gebruiken als je genoeg saldo hebt. Net zoals een simkaart moet je een prepaid creditcard dus opwaarderen voor je hem kunt gebruiken. Omdat je met een prepaid creditcard nooit meer geld kunt uitgeven dan je hebt is een prepaid creditcard ook te krijgen met een BKR registratie.
 • Kun je overal betalen met een prepaid creditcard?
  Een prepaid creditcard is geschikt om overal te betalen waar je met een reguliere creditcard ook terecht kunt. Je kunt dus betalen voor hotels en vliegtickets maar ook voor online aankopen is een prepaid creditcard geschikt. Vooral ook omdat een prepaid creditcard nooit voor onvoorziene hoge maandlasten zal zorgen omdat je hem eerst moet opwaarderen.
 • Is er een gratis creditcard?
  Een gratis creditcard bestaat echt. Een prepaid creditcard is altijd gratis. Maar er zijn meerdere creditcards die je het eerste jaar volledig gratis kunt aanvragen en gebruiken. Je betaalt dan pas vanaf het tweede jaar de jaarlijkse bijdrage.