Bestedingslimiet Prepaid Creditcard

Dit artikel is onderdeel van: Creditcards gepubliceerd op: 25/03/2021

Wil je een prepaid creditcard maar heb je geen idee over de bestedingslimiet? Lees dan dit artikel, op deze pagina lees je namelijk alles over de bestedingslimieten van de verschillende soorten prepaid creditcards die je in Nederland kunt kopen. Of eigenlijk: de bestedingslimieten die de aanbieders van prepaid creditcards in Nederland aanhouden. Daarnaast begint dit artikel over de bestedingslimiet van je prepaid creditcard met een uitleg over de vraag: Wat is eigenlijk een bestedingslimiet?

Wat is een bestedingslimiet?

Een bestedingslimiet is een bedrag dat aangeeft hoeveel je met een prepaid creditcard kunt uitgeven. Naast prepaid creditcards hebben ook gewone creditcards maar ook betaalrekeningen en bankpassen bestedingslimieten. Een bestedingslimiet is vooral bedoel om misbruik van een betaalmiddel tegen te gaan. Is je prepaid creditcard gestolen dan kan de dief nooit meer uitgeven van je kaart dan dat er op staat. Hetzelfde geldt natuurlijk voor bankpassen en betaalrekeningen.

Omdat een prepaid creditcard van te voren moet worden opgeladen, net zoals een prepaid simkaart, hangt de bestedingslimiet van je kaart nauw samen met het saldo van je kaart. Alle prepaid creditcards aanbieders in Nederland, met uitzondering van één, hanteren voor hun prepaid creditcard producten dan ook geen bestedingslimiet. Dit betekent dat het saldo van je prepaid creditcard je bestedingslimiet is.

Natuurlijk zit er wel een maximum aan het saldo op je prepaid creditcard. In de praktijk betekent dus dat je maximale saldo op je prepaid creditcard je bestedingslimiet is per transactie. De enige aanbieder in Nederland die wel een bestedingslimiet hanteert op haar prepaid creditcard is pay2d.nl (voorheen 3V). Je kunt bij een creditcard van dit bedrijf maximaal 150 euro per transactie uitgeven. Alle andere bedrijven hanteren geen bestedingslimiet. Wel gebruiken alle bedrijven maximale saldo’s of een maximaal winkelbedrag dat je uit kunt geven. Dit natuurlijk allemaal vanuit beveiligingsoogpunt.