5 struggles bij het inrichten van je nieuwe huis

Dit artikel is onderdeel van: Interieur gepubliceerd op: 11/04/2021

5 struggles bij het inrichten van je nieuwe huis

In deze blog gaan we in op de kleinere puntjes waar je veelal tegenaan loopt wanneer je een nieuw huis gaat inrichten. We hebben ze je voor je op een rijtje gezet; 5 struggles voor iedereen die verhuist naar een andere (koop)woning.

Struggle 1: Kleuren in huis

Het bedenken van de inrichting van je nieuwe huis begint over het algemeen met het aanwijzen van ruimtes met het gebruiksdoel waarvoor je het wilt gaan gebruiken. Daarna komt als snel de vraag op in welke kleuren je de ruimtes gaat schilderen. Een kleur of meerdere in die kamer? En, alleen die grote wand of beide? De kleuren in het huis moeten met elkaar samen kunnen gaan. Inclusief meubels en de vloeren. Dit kan knap lastig zijn.

Struggle 2: De vloer

Een vloer kiezen die past bij je interieur is lastig. Er wordt vaak af en aan gereden naar de plaatselijke 'vloerenboer' waaruit blijkt dat het niet gemakkelijk is om alleen de juiste kleur in te schatten. Hoe kan het ook anders met al die soorten, series, toplagen, diktes, manier van monteren, ondervloeren en prijzen. Eenmaal thuis gekomen is de vloer geen schimp van wat je in de winkel zag. En die net wat duurdere laminaat, die moet je gewoon hebben. Dus de kleur van de muren aanpassen? Of toch een andere vloer kiezen. Arghhh, was er maar wat minder aanbod dat zou het kiezen wat makkelijker maken. Kijk is op vtwonen voor wat inspiratie!

Struggle 3: Meubelstijl

Eindelijk, je hebt de kleuren voor op de muren gekozen en de vloeren uitgezocht. Nu de meubelen. Welke stijl ga je kiezen? En mag je daar van afwijken? Je wilt meegaan in de trend maar het moet eventueel ook bij je huidige meubels passen. Struggles!

Struggle 4: Raam- en wanddecoratie uitzoeken

Wat gaan we voor de ramen hangen? Mischien wel je grootste struggle om uit te zoeken. Doorschijnend, lichtdempend of totaal verduisterend? Bij VELUX hebben ze bijvoorbeeld raamdecoratie die super makkelijk te installeren is en die tegen een stootje kan. Naast de raamdecoratie wil je ook dat je wanden gedecoreerd zijn. Wat superleuk is om dit met foto’s bij Albelli te doen bijvoorbeeld. Tip: wees creatief!

Struggle 5: Aanhouden van je budget

Last but not least het aanhouden van je budget. Uit ervaring blijkt dit vaak een van de lastige dingen is bij het inrichten van je huis. Stel daarom een budget vast per woonruimte en ga naar de woonboulevard, winkels en speciaalzaken met alleen cash geld zodat je niet meer kan kopen dan je bij je hebt. Wat online betreft is er tot op de dag van vandaag geen vergelijkbare oplossing ;)