Op welke matras slaap jij het beste?

Dit artikel is onderdeel van: Bedden gepubliceerd op: 11/04/2021

Op welke matras slaap jij het beste?

Je nachtrust is erg belangrijk wanneer je dagelijks met dingen bezig bent waarbij je fysiek of mentaal uitgeput van wordt of juist gewoon moe. Het kan bijvoorbeeld door werk, sporten of reizen komen waardoor je toe bent aan nachtrust.

Om een goede nachtrust te hebben spelen sommige middelen mee om heerlijk te slapen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een goede bed en natuurlijk een goede matras.

Matrassen

Er zijn verschillende typen matrassen te koop waarbij elke soort zijn eigen specifieke voor- en nadelen hebben. Je kunt kiezen uit verschillende matrassen.

  • Latex matrassen
  • Traagschuim matrassen
  • Polyether matrassen
  • Koudschuim matrassen
  • Pocketvering matrassen
  • Binnenvering matrassen
  • Waterbed of watermatras

Latex matrassen

Levensduur van latex matrassen zijn ongeveer 5 tot 7 jaar en de talalay matrassen gaan 12 tot 15 jaar mee. Deze matrassen veren goed alleen ze nemen geen vocht op.

Traagschuim matrassen

Levensduur van goede traagschuim matrassen zijn van 12 tot 15 jaar. Deze matrassen hebben goede lig eigenschappen alleen het zijn zware matrassen en misschien te warm door de matige ventilatie.

Polyether matrassen

Levensduur van polyether matrassen zijn van 3 tot 5 jaar. De ventilatie is ondermaats waardoor de matrassen erg zacht en slap aanvoelen.

Koudschuim matrassen

Levensduur is afhankelijk van het HR gehalte. Bij bijvoorbeeld HR50 is de levensduur van 15 tot 20 jaar. De koudschuim matrassen zijn veerkrachtig, het neemt vocht op en het heeft een heerlijk lig comfort.

Pocketvering matrassen

Levensduur van pocketvering matrassen zijn van 8 tot 12 jaar. De matrassen nemen goed vocht op, het ventileert uitstekend en zijn erg soepel.

Binnenvering matrassen

Levensduur hangt af van de persoonlijke situatie van de slaper. De matrassen hebben goede vocht regulerende eigenschappen

Waterbed of watermatras

Levensduur van een waterbed is ongeveer 10 jaar. Om dit te behalen moet de bed goed onderhouden zijn. Het watermatras heeft een hoog lig comfort en het blijft schoon. Het kan zijn dat het hoge energiekosten kan meebrengen.