Kattenverzekering

Dit artikel is onderdeel van: Huisdieren gepubliceerd op: 22/04/2021

Je kat is je dierbaarste bezit en vormt vaak een onderdeel van het gezin. Voorkom vervelende, financiële verrassingen als je kat ziek wordt. Een kattenverzekering voor je kat biedt uitkomst. Kies een verzekering voor je kat.

Een kat is meer dan een muizenvanger. Hij is vaak een gewaardeerd lid van het gezin en verdient ook goede medische zorg als het ziek wordt. Daarnaast krijgt hij speciaal voedsel, wordt gebit en vacht verzorgd en wordt hij ingeënt tegen ziekten. Er komt natuurlijk ook een moment dat je kat ziek wordt. Op dat moment moet je maar net het geld voor een goede behandeling klaar hebben liggen. Medische zorg kan behoorlijk in de papieren lopen. Daarom bestaan er tegenwoordig huisdierenverzekeringen.

Een kattenverzekering lijkt misschien overbodig, maar is dat zeker niet. Een kat heeft zo een bijtwond of een ander ongeluk opgelopen. Of de kat wordt aangereden. Röngten foto’s die dan nodig zijn of een operatie, zijn behoorlijk kostbaar. Die kun je afdekken door voor je kat een verzekering af te sluiten.

Je kat verzekeren heeft wel degelijk nut

Katten worden steeds ouder, net als mensen. De kosten van medische behandelingen hoger. Er is steeds meer mogelijk op medisch gebied, ook voor dieren. Maar de kosten kunnen soms behoorlijk ongelegen komen. In zulke gevallen biedt dierenverzekering vergelijken en een kattenverzekering afsluiten beslist uitkomst. Vergelijk altijd de voorwaarden en dekkingen, want de goedkoopste huisdierenverzekering hoeft niet per sé de beste te zijn.

Kattenverzekering

Je gunt je kat of poes het beste. Dat houdt ook in dat je je niet wilt nadenken over de best mogelijke zorg. Een kattenverzekering dekt de meest voorkomende kosten en behandelingen.

Dekking kattenverzekering

  • Voortplantingsorgaan
  • Consult & Diagnostiek
  • Crematie
  • Extra ziektekosten

Waarom een kattenverzekering?

Een dierenverzekering neem je als je bereid bent bijzondere dingen te doen om je kat gezond te houden. Een dierenarts heeft meestal een echt bedrijf met alle faciliteiten en vooral ook goed geschoold personeel, met alle bijbehorende kosten. Een huisdierenverzekering wordt daarmee belangrijk, vooral als je geen financiële verrassingen wilt hebben. De kosten van een dierenarts kunnen onverwacht hoog uitvallen. Neem geen risico. Verzeker je kat met een van de onderstaande kattenverzekeringen.

Kattenverzekering vergelijken loont! Veel bezitters van huisdieren zijn blij dat ze een verzekering hebben afgesloten maar hadden zich liever vooraf beter verdiept in de voorwaarden. Kattenverzekering vergelijken kan eenvoudig in onderstaande tabel.

Kattenverzekering vergelijken

Kattenverzekering vergelijken en daarna afsluiten heeft vooral zin als je van plan bent om kost wat kost je kat weer gezond te krijgen na een ongeval of ziekte. Met een zeer dure dierenarts en dito behandelmethoden is dit geen overbodige luxe. Eigenlijk is het verstandig alle alle huisdierenverzekering te vergelijken.

Wat wordt vergeleken?

Er zijn in Nederland meerdere kattenverzekeraars die goed zijn. Maar ze hebben allemaal andere pakketten, vergoedingen, uitsluitingen en maximale vergoedingen. Ook wordt meestal een hondenverzekering aangeboden. Is bijvoorbeeld sterilisatie of crematie inbegrepen? Net als bij elke huisdierenverzekering lopen de premies en voorwaarden van verzekeraars behoorlijk uiteen. Een kattenverzekering vergelijken kan behoorlijk lonen.