5x tips voor een Valentijnscadeau

Dit artikel is onderdeel van: Relatie gepubliceerd op: 11/01/2022

Rode hartjes, bloemen, cupido, chocolade en romantiek… de dag van de liefde staat weer bijna voor de deur. Heb jij al een mooi valentijnscadeau in huis of zit je elk jaar weer met de handen in het haar? We speurden met pijl en boog het internet voor je af en schoten een aantal fijne cadeautjes en ideeën met een duurzaam tintje in ‘het hart’.

Cupido de postbode

Een kaartje in de brievenbus vinden, blijft leuk. Met de kaarten die je verstuurd via Kaartje2Go.nl sla je twee vliegen in één klap. Verras je partner met een persoonlijk kaartje en steun tegelijkertijd een goed doel. Van iedere verzonden kaart wordt er €0,50 aan het gekozen goede doel gedoneerd.

Cupido de romanticus

Valentijnsdag draait niet alleen om het krijgen van een duur cadeau, maar juist om samenzijn en aandacht hebben voor elkaar. Weet je nog niet hoe je dit voor elkaar kunt krijgen? Met duurzame kaarsen natuurlijk! Ons vlammetje gaat branden van biologische sojakaarsen of kaarsen gemaakt van bijenwas. Daarbij zijn lampen overbodig door gebruik van kaarsen, een mooie manier dus om energie te kunnen besparen. Lichten uit, kaarslicht aan: klaar voor romantiek.

Cupido de chefkok

Een diner voor twee klinkt misschien cliché, maar ze zeggen altijd: liefde gaat door de maag. Waar wacht je dus nog op? Duik (samen) de keuken in en laat de pannetjes klinken. Op de website van de vegetariër vind je lekkere recepten met een romantische knipoog.

Cupido de creatieveling

Voor een uniek en persoonlijk valentijnscadeau ga je zelf aan de slag. Op Sugar & Cloth vonden deze leuke DIY houten polaroids. Een mooie manier om je liefste foto’s in te lijsten en nooit meer te vergeten. Gebruik je wel duurzaam hout?

Cupido de knuffelbeer

Niet iedereen wordt even enthousiast van Valentijnsdag. Maar een beetje liefde kun je altijd verspreiden, want een knuffel is zo gegeven. Geef je vader, oma, vriendin, geliefde of juist een onbekende een knuffel, daar kikkert iedereen van op! Bekijk hier de Free Hugs Campaign van Juan Mann.