95 Tips om af te vallen

Dit artikel is onderdeel van: Afvallen gepubliceerd op: 10/02/2021

Hieronder vind je maar liefst 95 afval tips om het lijnen wat gemakkelijker te laten gaan! Het zijn korte 'hapklare' tips, zodat ze gemakkelijk te onthouden zijn en dus ook gemakkelijk uit te voeren en vol te houden.

Afvaltip #1

Koop zo vaak mogelijk verse of ingevroren groenten. In blik verpakt voedsel bevat vaak een grote hoeveelheid sodium, zodat je niet onbedoeld 'opblaast of opzwelt' van dat chemische goedje. Leer de verpakkingslabels van voedingsmiddelen dranken lezen en interpreteren. De meeste kwaliteitsproducten krijgen een over de inhoud informerend etiket mee. Let er op dat de volgende punten er op staan: grootte van een portie, aantal porties per verpakking, aantal toegestane porties per dag en per portie de calorische waarde, de hoeveelheid aan proteïnen, koolhydraten, vet en Sodium.

Afvaltip #2

Als je steeds meer gewicht verliest en je dus goed 'gepresteerd' heeft, trakteert je je zelf dan op een 'non-food'-verrassing. Koop een boek, dat boek dat je al zo lang wilde hebben, ga naar de bioscoop (geen snoep meenemen of kopen), koop een nieuw kledingstuk of trakteer jezelf op een andere niet eetbare verrassing.

Afvaltip #3

Eet of drink niet terwijl je in uw auto rijdt, of in welk ander vervoermiddel dan ook. Een appel mag natuurlijk wel.

Afvaltip #4

Eet of drink niet terwijl je televisie kijkt of als je luistert naar muziek. Als je eet moet je je door niets laten afleiden.

Afvaltip #5

Vermijd doezelen, dommelen of slapen na het eten. Probeer je in elk geval te bewegen, in- of buiten je huis. Wandel eens een blokje om in plaats van op de bank te kruipen of languit televisie te kijken. Houd een logboekje bij van al je sportieve activiteiten, zelfs als het slechts gaat om een blokje om. Je gaat toch meer aan een oefeningetje wennen en dat is de bedoeling. Zet 'GEEN' in het logboekje als je niets hebt gedaan die dag.

Afvaltip #6

Hou je favoriete snoepjes of knabbeltjes buiten de deur. Vertel je familie dat er in jouw huis niet meer gesnoept wordt, tenzij het gaat om snoep waarvan je (zelf) gruwelt. Koop snoep wat je zelf niet lust.

Afvaltip #7

Wilt je iets dat koel en zoet is, neem dan een waterijsvormpje en gebruik suikervrije siroop om ijs te maken. Verban ijs of iets van dien aard uit de diepvries.

Afvaltip #8

Als je een gekoeld drankje wilt, zet dan een bakje sinaasappelsap in uw diepvries en laat dit bijna bevriezen. Even roeren en daar hebt je een dorstlesser die niet slecht is voor de lijn.

Afvaltip #9

Ga nooit met een honger gevoel naar een winkel. Uit onderzoek blijkt dat dit je aanzet tot dieetonvriendelijke aankopen. Ga ook niet zonder lijstje naar de winkel om geen onnodige aankopen te doen. Koop slechts wat niet op de lijst staat als daarvoor een goede reden is, zoals een aantrekkelijk aanbod.

Afvaltip #10

Vries kliekjes in of gooi ze weg, eet ze echter niet nog voor het slapen gaan even op. Voedsel waarvan je snel dikker wordt mag nooit bewaard blijven, weg ermee.

Afvaltip #11

Voor elke maaltijd, groot of klein, moet je de tafel dekken met de volgende zaken: tafellaken, bord, mes, vork, lepel en servet. Het bijzondere is dat je dit doet voor zowel het eten van brood als ook voor chips of een reep chocolade, en op elk tijdstip van de dag.

Afvaltip #12

Vermijd hapklare handzame zaken zoals pinda's, chips, blokjes kaas en andere partysnacks. Van deze kleine verleiders eet je al snel meer dan je eigenlijk van plan was.

Afvaltip #13

Alcohol is ook een boosdoener. Deze lekkernij doet je niet alleen vergeten dat je op dieet bent, maar zet ook sneller voedsel om in vetweefsel en remt de verbranding van vetstoffen.

Afvaltip #14

Kijk eens naar te dikke mensen in een restaurant, kruip in de huid van een diëtist. Hoe eten deze mensen, gehaast of kalm? Eten ze voor de smaak of om de hoeveelheid? Zie je er ook zo uit als je eet? Wil je er ook zo uitzien?

Afvaltip #15

Zet een spiegel recht tegenover je op tafel als je eet. Kijkt je dan hoe uw eetgewoonten er uit zien. Is het plezierig. Om jezelf te zien eten of merkt je onsmakelijke zaken op?

Afvaltip #16

Gebruik om te eten een kinderbestekje en een ontbijtbordje. Zeker als je uw portie vlees in kleinere stukjes snijdt, lijkt het nu wel een bord vol.

Afvaltip #17

Eten met Chinese stokjes kan iemand ook tot vermageren brengen als men alle voedsel uitsluitend met stokjes tot zich neemt Denk eens aan de pinda's die je zult laten staan. Roken gaat moeilijker en drinken kan alleen met holle stokjes.

Afvaltip #18

Neemt je voor elk middag en avondmaal een salade of een kop soep. Eet je deze langzaam, uw speciaal bestek (soep niet met stokjes) gebruiken en denkt je eraan langzaam te eten. Het langzame eten is bedoeld om de hersenen te foppen. Het duurt ongeveer 20 min, voor het tot uw brein doordringt dat je eet en dat het hongergevoel dus mag verdwijnen. Salade (met sla, rauwe groenten en wat azijn) kan bovendien de spijsvertering stimuleren. Neemt je tijdens het eten de tijd op. je zult minstens twintig minuten over uw hele maaltijd moeten doen om bovenstaande redenen.

Afvaltip #19

De tip met het kleine tafelgerei is ook een bedriegertje. Omdat je in verhouding net zoveel op uw bord doet is uw portie in het echt natuurlijk kleiner. En omdat je langzamer eet, duurt het net zolang om uw bord leeg te eten dan normaal. Het klinkt simpel maar werkt wel en daar gaat het om.

Afvaltip #20

Wordt je uitgenodigd voor een feestje, vraag dan uw gastvrouw haar medewerking in uw strijd tegen het vet. Iedereen zal bereid zijn meer met rauwe groenten te doen of met vers fruit maar geeft je de gastvrouw dan meteen wat tips die je tevoren even opzoekt. Soms is de schaal, vooru bedoeld, eerder leeg doordat de anderen er even graag van 'snoepen'.

Afvaltip #21

Ga vrij laat naar een feestje en vertrek eveneens wat eerder. Dit heeft tot gevolg dat je niet zolang aan de verleiding hoeft bloot te staan. Ga in ieder geval ver van de hapjestafel zitten. En uw drankje is natuurlijk een vruchtensapje of een watertje. Bedenk dat Spa-groen, Tonic en Ginger-Ale 66k 10% suiker bevatten!

Afvaltip #22

Verkeert je in de 'gelukkige' omstandigheid voor uw werk te moeten lunchen en gebeurt dit vaak, probeer dan licht te eten, salades of vis en vers fruit.

Afvaltip #23

Moet je om welke reden dan ook deelnemen aan een etentje waaraan je zich niet kunt onttrekken, gaat je dan enkele dagen tevoren minder eten. jezelf beloven dat je erna zult minderen is jezelf voor de gek houden; veel te moeilijk.

Afvaltip #24

Eet als je eens snoepen wilt altijd fruit (in kleine partjes). je moet elk stukje goed kauwen en proeven. Sta stil bij wat je eet.

Afvaltip #25

Ga, als je op het punt staat de koelkast te plunderen, een blokje om, verlaat in ieder geval de keuken. Doe iets om uw gedachten te verzetten. En als niets uw vreetbui kan remmen, probeert je dan een half uur te wachten voor je werkelijk begint. Zijn de dertig minuten voorbij probeer er dan zestig van te maken.

Afvaltip #26

Spoel, telkens als je aan iets lekkers denkt, uw mond. Gebruik een mild mondwater, liefst met een wat zure smaak.

Afvaltip #27

Zet uw weegschaal in de keuken en weeg je zo vaak als nodig is. De een vindt steun in af en toe wegen en steeds een lager gewicht te constateren, de ander heeft baat bij het op de schaal stappen als zich een 'vreetbui' aandient. Soms echter geeft de schaal niet de juiste gegevens maar kunt je uw figuurverandering aan uw kleding bemerken. Deze gaat bijvoorbeeld losser om de heupen zitten of de plooien vallen ineens anders. Bedenk dat niet alle gewicht vet is en dat je spieren kunt krijgen op plaatsen waar eerst vet zat.

Afvaltip #28

Vertragingstechnieken zijn de beste methodes om vraatimpulsen aan te pakken. Net als in punt 25 gaat je uitstel bewerkstelligen. Het gaat als volgt: je gebruikt een keukenwekker die je op tien minuten zet als je een eetimpuls krijgt terwijl het nog geen etenstijd is. Voor hij afloopt bedenkt je of je werkelijk niet zondervoedsel zou kunnen voor de normale maaltijd. Of zoekt je in die tien min, naar een andere recreatievorm die niet aan eten doet denken.

Afvaltip #29

Schrijf op een bloknoot alles op dat je at gedurende de dag, wat je voelde toen je at en wie erbij was. Bekijk dit verslag na een of twee weken. Zo kunt je zien bij welke emotie je eet of gaat eten en in de nabijheid van welke mensen je begint te eten of welke mensen je tot eten aanzetten. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee.

Afvaltip #30

Eet alles wat je eet op een en dezelfde plaats zoals bijvoorbeeld aan de keukentafel Zo voorkomt je gedachteloos eten voor de tv. of aan de telefoon. Automatisch eten is een echte dikmaker en is dus vijand nummer één.

Afvaltip #31

Maak van elke maaltijd een prettige gebeurtenis. Geniet van elke hap. Dek telkens een aantrekkelijke tafel met een kaars, bloemen of mooie servetten. Zodoende haalt je het vervelende van uw dieet af en hoe meer je van uw maaltijd geniet, hoe gemakkelijker het is om blijvend slank te blijven.

Afvaltip #32

Vouw uw kleine tafelbestek in een servet, zodat de aanvang van uw maaltijd een bewust moment wordt. Begin pas met het ontvouwen van dat servet als de anderen al beginnen aan hun maal. Eet je alleen, dan kijkt je eerst naar uw voedsel. Is er misschien iets dat je kunt veranderen zodat het er smakelijker uitziet? Zoja, maak er dan een notitie van voor de volgende keer.

Afvaltip #33

Bent je linkshandig, eet dan met uw rechterhand en omgekeerd. Gaat dit niet wat langzamer? Mooi zo.

Afvaltip #34

Eet dat wat je het lekkerst vindt het eerst. Zo zult je een gevoel van voldoening niet voorbij eten. je doet dat wel als uw favoriete kostje nog op uw bord ligt.

Afvaltip #35

Krijgt je in een restaurant veel te veel op uw bord, schuift je de helft dan apart op uw bord en doe er veel peper en zout op. Zo is de verleiding om toch alles op te maken weggenomen. Meestal zal je in uw jeugd zijn bijgebracht dat het zonde is eten weg te gooien. Kunt je het niet over uw hart verkrijgen het eten te bederven, neemt je het dan mee naar huis en vries het in.

Afvaltip #36

Iets soortgelijks is over het eten zout te strooien nadat je de verzadiging begint te voelen. Het lijkt op bovenstaande maar toch pakt het iets anders uit.

Afvaltip #37

Leg na elke hap uw eetgerei neer en geniet van uw hapje. Proef de smaak van uw voedsel alsof het een smaaktest betreft.

Afvaltip #38

Neem een ijsklontje in de mond als je aan het koken bent. je neemt echt een grotere hoeveelheid calorieën tot je dan je denkt doordat je ongemerkt steeds proeft.

Afvaltip #39

Drink tijdens het bereiden van de maaltijd een groot glas water. Uw maag heeft dan al wat vulling voor je aan dat maal begint en uw verzadigingsgevoel komt eerder op.

Afvaltip #40

Als het je niet lukt van het eten af te blijven tijdens het eten dan moet je het eens proberen met een maskertje voor. Of met een theedoek voor neus en mond. je moet nu bewust steeds de doek of het masker ophouden om te proeven, of je wordt je bewust van de steeds weer omhoog komende volle lepel die tegen uw maskertje tikt.

Afvaltip #41

Neem nooit meteen een hele portie eten op uw bord, maar begin met de helft. Daarna neemt je nog eens de helft van de helft die over is en bedenk terwijl je dat op eet of je dat laatste beetje nu wel echt nodig heeft om verzadigd te raken.

Afvaltip #42

Gebruik op uw salades steeds citroen en/of azijn dressings. Vraag in een restaurant gerust om een salade met deze dressing.

Afvaltip #43

U kunt natuurlijk ook een klein flesje met schroefdop kopen om een eigen dressing mee te kunnen nemen in tas of broekzak.

Afvaltip #44

Vergelijk de labels van gelijksoortige producten en let je er niet alleen op hoeveel vet of calorieën er in zitten, maar ook hoeveel suiker. Sommige 'laag vetgehalte' yoghurts bevatten juist extra suiker.

Afvaltip #45

Let op de porties die je eet Een beker kwark van 800 gram bevat niet één maar twee porties. Kwark is in nogal wat soorten te koop zoals bijvoorbeeld de magere kwark met 90calorieën en 1 gram vet per portie en wat dacht je van gewone kwark met 120 calorieën plus 5 gram vet per portie.

Afvaltip #46

Veel van de bovenstaande tips komen uit foldertjes en pamfletten welke je gratis tegen vergoeding bij diverse verenigingen kunt opvragen. Te denken valt aan Hartstichting of Bureau van de Voeding. Deze instellingen zullen je inlichtingen kunnen geven over belang en methode van afslanken en gezonder leven.

Afvaltip #47

Houdt je zelf niet voor de gek. Als je zoutjes in huis haalt, zult je er ook van eten. Als je ze niet koopt dan loopt je geen risico. Ook uw familie moet zich ervan bewust zijn dat je zich in moet spannen om je aan het dieet te houden. Dus, geen nootjes eten als je erbij bent. Wat je niet ziet, zult je niet willen eten. Wat er niet is, kunt je niet eten.

Afvaltip #48

Eet, voor je naar restaurants gaat, eerst een of twee sneetjes Malsovit. Weet je nog van dat vertraagd verdwijnende hongergevoel. In het restaurant vertelt je de ober wat je op uw bord wilt hebben en wat niet. Sausjes zijn dikmakers dus die gaan apart. Sla moet met citroen en azijn aangemaakt zijn. Gebruikte men olie, stuurt je het terug.

Afvaltip #49

Verlaat het pand als uw collega's met verjaardagstraktaties rond gaan. Kunt je er niet onderuit, zegt je dan dat je er niet om geeft. Zeg niet dat je aan de lijn doet, omdat men dan onmiddellijk zal proberen toch iets aan je kwijt te raken.

Afvaltip #50

In plaats van binnen te blijven in het lunchuur en (het verkeerde) te eten, gaat je naar buiten (als het weer dit toelaat) en wandel wat. Neem even de tijd om van uw werk te vluchten en te ontspannen.

Afvaltip #51

Wen jezelf een ritme aan dat je helpt te vechten tegen uw probleem. Leer op gezette tijden te slapen, bewegen (sport), eten en werken. Laat deze routine een hulp zijn, een steun, om zonder honger door de dag te komen.

Afvaltip #52

Vermijd gelegenheden als cafés en bars tot je sterk genoeg denkt te zijn om de toespelingen over uw afvallen aan te kunnen. je moet ongetwijfeld vele drankjes afwijzen omdat je slechts 'een watertje' drinkt en je zult worden uitgemaakt voor ongezellig en spelbreker.

Afvaltip #53

Drinkt je toch alcohol, probeer dan eens lichtbier of een lichte cocktail (met veel soda of ijs). Drink bier uit een klein glas in plaats van uit een pul.

Afvaltip #54

Gaat je uit, ontloop dan zoutjes, chips en ander hartigs. je krijgt er dorst van en je eet er snel te veel van. je drinkt natuurlijk geen alcoholische drank voor het eten, omdat dan het vermogen in te schatten wat nog wel en wat niet meer kan worden gegeten.

Afvaltip #55

Gaat je met een groep uit en neemt men wijn voor de hele groep, dan neemt je slechts een half glas en proeft daarvan kleine nipjes. Het legen van het glas heeft tot gevolg dat het weer gevuld wordt Van alle drankjes is gewoon bronwater toch nog het beste. Daarom is het raadzaam daarvan steeds een fles of karaf op tafel te hebben.

Afvaltip #56

Soda en mineraalwater, één-calorie-drankjes en sinaasappel en tomatensap kunt je in elke gelegenheid en op elk feestje krijgen. Om iets in de hand te hebben zijn deze drankjes aanbevolen omdat je lijkt te drinken en omdat er weinig calorieën in zitten.

Afvaltip #57

Uw eetgewoonte moet worden als in het Oudhollandse gezegde dat zegt: Eet 's morgens als een keizer, 's middags als een burger e’s avonds als een bedelaar. Lukt het je niet 's morgens (veel) te eten, sla dan het avondeten eens over, dan gaat het een stuk makkelijker. De grootte van uw ontbijt kan ook gedurende een bepaalde tijd steeds toenemen. Een verdeling van calorieën ziet er dan uit als 40% - 30% - 30% over de dag verspreid. Dit alleen om te leren 's morgens meer te eten.

Afvaltip #58

Sla nooit een maaltijd over. Het is onrealistisch te denken dat je er komt met een hongergevoel. Eet alles wat binnen de grenzen van uw dieet is toegestaan. Heeft je problemen met uw dieet, vraag dan of uw diëtist(e) je een paar recepten kan geven of je op een andere manier kan helpen.

Afvaltip #59

Het gevaar is dat je hierdoor makkelijker naar tussendoortjes grijpt Niet alleen mist je dan veel noodzakelijke bouw en voedingsstoffen, maar uw dieetplan komt er ook door in gevaar.

Afvaltip #60

Vergewis je ervan dat er, buiten uw normale voedingsmiddelen om, geen snel te bereiden hapjes in huis zijn. Als je vooreen snack eerst een aantal handelingen moet verrichten om het te kunnen eten zal de trek er naar minder zijn dan wanneer je even snel een zak open kunt maken.

Afvaltip #61

Eet nooit staande of liggende.

Afvaltip #62

Als je dan toch persé eens wilt zondigen, zorg er dan voor dat er een gezinslid of vriend(in) bij is. Probeer dus niet stiekem te snoepen.

Afvaltip #63

Verlaat de tafel als je klaar bent met uw maaltijd. Gaat je niet naar de nog etende tafelgenoten zitten kijken.

Afvaltip #64

Laat uw tafelgenoten hun bord meteen na de maaltijd schoonmaken om je de kans te ontnemen nog even met een vinger door de jus te gaan. Het kan soms erg moeilijk zijn af te slanken.

Afvaltip #65

Bewaar uw voedsel in ondoorzichtige dozen en het liefst op een moeilijk of geheel niet zichtbare plaats. Zoals de bovenste schap van een kast of onder in de kelder. je moet moeite doen voor een hap, weet je nog.

Afvaltip #66

Koop geen snoep voor uw familie want uiteindelijk eet je er zelf toch ook weer van mee. Hoe moeilijk het ook is, neem uw kinderen niet mee naar een Hamburger, frites of ijstent, omdat de kans dat je mee zult eten dan wel erg groot is. Tevens is het voor jezelf ook geen pretje al dat 'gevreet' om je heen.

Afvaltip #67

Neem uw kinderen niet mee wanneer je gaat winkelen, maar breng ze even bij de buren. Kinderen zullen, wanneer ze in een supermarkt zijn, uw hoofd gek zeuren om allerhande snoep en zoetigheid. Houdt je aan het lijstje dat je tevoren heeft gemaakt.

Afvaltip #68

Probeer de sleur van uw eten te doorbreken. Experimenteer eens met een grill of oven, probeer eens rauwe groenten of gepofte aardappels. Een salade kan ook al een heel andere wending aan uw maaltijd geven, deze bevat, mits goed bereid, weinig calorieën en kan met talloze ingrediënten worden gemaakt.

Afvaltip #69

Bereidt je voor op uw etentje door er van tevoren al aan te denken, bedenk wat je tegen de kelner zult zeggen over salades en toetjes en wat uw bord wel en niet mag bevatten. Eet ondertussen een sneetje Malsovit of een Malsovit-maaltijdkoek met een glas water.

Afvaltip #70

Sla voor de maaltijd het zogenaamde 'aperitiefje' over. Voor je geen drank of toastjes en dus ook geen stokbrood met kruidenboter. Neemt je een glas mmineraalwater en bij hoge uitzondering een droog toastje. Bent je in een restaurant en wilde ober iets op uw bord leggen wat je niet wenst, hou dan uw hand erboven (hiervoor moet je de ober tevoren in de gaten houden om alert te reageren).

Afvaltip #71

Wees erg precies in het verwijderen van vetrandjes die aan uw kip, rund of varkensvlees zitten. Van gevogelte altijd het vel verwijdert voor je begint te eten.

Afvaltip #72

Als je tijdens een zakendiner of -lunch 'moet' blijven eten, neemt je natuurlijk telkens een andere groente op uw bord. Vraagt je de kelner om extra groenten, deze zullen altijd snel kunnen worden aangevuld.

Afvaltip #73

Neem bij uw melkman of in de supermarkt altijd magere melkproducten in plaats van volle. Chocolademelk is een afrader maar karnemelk mag.

Afvaltip #74

Een zogenaamd vruchtenschaaltje als toetje is goed als er vers fruit in is verwerkt. Vaak echter zal men er blikvruchten in doen die uit de siroop komen. Siroop is suiker in water opgelost, niet echt de beste keuze voor iemand die lijnt.

Afvaltip #75

De woorden LIGHT, FIT of CALORIE-ARM zeggen op zich weinig over de inhoud en voedingswaarde van een product. Iets kan VETARM heten en kan vol zitten met lege calorieën.

Afvaltip #76

Schrijf uw dagelijkse belevenissen op in een dagboek. Beschrijf uw maaltijden, wat je heeft gegeten, hoe of door wie ze zijn gemaakt, de mooie kanten van uw afvallen maar ook de moeilijke dingen. Laat ook de diëtist(e) in uw dagboek lezen zodat deze je tips of stimuli kan geven om uw doel sneller of gemakkelijker te bereiken.

Afvaltip #77

Uw lichaam draait op voedsel, bent je te zwaar dan moet je gaan lopen. Laat de auto of fiets eens staan en wandel eens naar een vriend(in). Loop elke dag een blokje om of verken de omgeving van uw woonplaats. Begin met kleine stukjes en maak hiervan steeds langere tochtjes.

Afvaltip #78

Doe meer te voet is de stelregel. Een overgewichtige zal neigen naar minder bewegen. Wandelen is iets wat iedereen kan en wat men snel in eigen tempo kan opbouwen tot een acceptabel niveau. Slenteren is uw eer natuurlijk te na. Vooruit met forse pas.

Afvaltip #79

Probeer niet te verworden tot een 'bankornament' maar beweeg je wat meer door de kamer. Sta wat vaker op om iets voor een ander te halen en gaat je wat vaker verzitten. Zet als je naar de winkel gaat uw auto met op de stoep voor de deur maar in dat parkeerplekje wat verderop zodat uw medemens die slecht ter been is geen hinder van je heeft. De boodschappenwagen brengt je natuurlijk terug tot in de winkel.

Afvaltip #80

Koop, draag en gebruik sportieve kleding. Het zit prettig en je kunt er makkelijker mee bewegen. Schaf deze kleding niet op de groei maar op de krimp aan!

Afvaltip #81

Indien dit in uw leefpatroon past, moet je vooral ook seksueel actief blijven. Liefde kan vele problemen wegnemen maar waar geen liefde is wordt deze vaak vergeten door eten. Ook de dikkeren onder ons kunnen een bevredigend sex-leven genieten. Geeft het toch problemen dan kan een van de vele bureaus op dit terrein je verder helpen maar geef niet op.

Afvaltip #82

Wees realistisch over het gewicht dat je per maand zult kunnen kwijt raken. Wees niet ongerust als er eens niets is verloren. je heeft dan normaal gezonde spiergroei gehad of er is wat extra vocht in uw lijf achter gebleven. Reken op maximaal twee of drie pond per week nadat de eerste ponden er af zijn gevlogen. Na dat gebruik een suikervrije kauwgum als je aan het koken bent of knabbelt je aan een selderiestengel (kauw goed op de stukjes.

Afvaltip #83

Voor nachtelijke ijskastkrakers: zet een glas karnemelk op uw nachtkastje en leg wat fruit klaar. Ook is het aanbrengen van een alarmbel aan het koelkastlampje een ludieke manier om van uw uitstapje af te komen omdat je nu uw medebewoners wekt als de koelkast open gaat en dat vindt men vaak niet prettig.

Afvaltip #84

Kunt je borduren, werk dan na een begane zonde aan een spreuk die gaat 'Een minuut in de mond een uur in de maag, de rest van uw leven op uw heupen' (buik) of 'Van eten krijg ik het op mijn heupen' of 'Bezint eer gij begint' (voor in de koelkast) kunt je niet handwerken schrijf deze dan met koeienletters op borden. Zet dit bord op een duidelijke plaats in huis.

Afvaltip #85

Zoek een medeafvaller om uw lot mee te delen. Probeer elke dag met deze persoon te praten over de dingen die je bezig houden. Bemoedig elkaar en houd elkaars vorderingen in de gaten. Is er niemand die uw probleem met je kan delen dan zou de Babbellijn (een 06-nummer) ook uitkomst kunnen bieden. Vertel ook hier honderd uit, zoek steun.

Afvaltip #86

Ontloop moedeloze, teleurgestelde en negatieve mensen die met diëten nooit dat hebben kunnen bereiken wat je van plan bent. Denk positief, leef volledig maar eet met mate. je komt er wel ook al lukte het een ander niet

Afvaltip #87

Denk niet alleen positief maar denk ook dun. Stel jezelf een doel dat de moeite waard is. Koop voor jezelf een prachtig kledingstuk in die maat die je als einddoel in zicht heeft. Zo kunt je het einde vanzelf zien naderen.

Afvaltip #88

Wees vastberaden en assertief. Assertief wil niet zeggen agressief maar is recht op de man af zeggen wat je wilt zonder schofferen.

Afvaltip #89

Laat bij elke maaltijd iets op uw bord achter, een hapje of stukje laten liggen geeft je het gevoel dat je zelfs met nog minder toe kunt. Er is geen grotere zonde dan meer te eten dan je van plan was, omdat je dat restje niet kon laten staan. Haal jezelf over zo te denken.

Afvaltip #90

Portie indeling begint in de winkel. Laat je uw groenten in afgemeten porties verpakken door uw groenteman. Laat uw vlees in de, volgens je enig, juiste hoeveelheden snijden bij de slager. Neem daar ook mager vlees in plaats van de koopjes. je bent duurder uit maar heeft er wel een smakelijker en calorie-armer stukje vlees aan. (75 gr. duurmagervlees, kost hetzelfde als 150 gr. goedkoop vet vlees.)

Afvaltip #91

U mag niet toegeven aan het verlangen om met vochtafdrijvers of heel sterke laxeermiddelen, even snel, een paar kilo af te vallen. Deze zaken zijn zeer slecht voor uw ingewanden en ze leggen soms zelfs uw darmen stil, waardoor uw voedsel, zonder dat er iets van is opgenomen in het bloed, uw lichaam verlaat 1.1 moet proberen af te slanken en gezond te blijven. Met zo'n zes tot zeven sneetjes Malsovit krijgt je genoeg vezels binnen om uw darmen goed te laten werken. Ook wandelen helpt bij darmproblemen. Vreemd genoeg zijn er weinig wandelaars die last van maag of darmproblemen hebben.

Afvaltip #92

Verwacht geen wonderen van jezelf of van de door je gebruikte methode. Het vergt hard werken en veel bloed, zweet en tranen om iets slanker te worden. Zowel uw gewoonten, uw denken, uw eetpatroon als uw sportactiviteiten moeten veranderen om enig effect te hebben (anders is uw poging van begin af vergeefs). Hoe langzamer het gaat, hoe beter je zich voelt en hoe langer het VET wegblijft.

Afvaltip #93

Gebruik tijdens uw dieet groene thee, groene thee is een natuurlijke vochtafdrijver. Hoe minder vocht je vasthoud des te sneller je gewicht zult verliezen.

Afvaltip #94

Zie dit hele afvalverhaal als een cursus. Je leert zichzelf afvallen. Je leert een vak en er mag je niets verkeerd aangeleerd worden. Wees niet te streng voor jezelf. Zie eens zaken door de vingers wanneer de zonde binnen het acceptabele bleef. Verwacht moeilijkheden onderweg, ze zullen zeker komen, dus wees voorbereid. Verander een heleboel kleine dingetjes in uw leven maar blijf jezelf.

Afvaltip #95

De laatste tip die wij je geven is dat elke persoon die voedsel aanbiedt met wantrouwen bejegend moet worden. Saboteurs en overvoerders kunnen het een afvallende erg moeilijk maken. Ga ze uit de weg. Vertrouw in het begin niemand tot je uw pappenheimers kent Een beetje paranoïde gedrag kan niet schaden maar kan wel een hoop moeite besparen. Lees deze honderd tips door net als de andere informatie en werk met het doel de baas over uw lichaam te worden. Ik wens je veel sterkte in het bereiken van uw doel: een slank(er) lichaam en een gezondere eetlust.