Drone kopen? Let hier op!

Dit artikel is onderdeel van: Drones gepubliceerd op: 01/10/2021

Drones komen voor in verschillende maten en gewichten, er zijn drones voor hobbymatig gebruik en drones voor professioneel gebruik. Indien je nog nooit gevlogen hebt met een drone is het aan te raden dat je eerst met een klein "speelgoed" model leert vliegen zodat je de besturing onder de knie kunt krijgen. De besturing is op veel drones namelijk ongeveer hetzelfde.

Zo'n speelgoed drone kopen kun je via internet doen, maar wanneer je een professionele drone wil kopen kun je beter op zoek gaan naar een winkel, want die zijn wel wat duur om zomaar via internet te bestellen.

Drones bieden vele mogelijkheden

Als je eenmaal de besturing onder de knie hebt kun je gaan beslissen wat je juist met de drone wil gaan doen. Wil je alleen foto’s nemen of uitsluitend filmen? Er zijn verschillende soorten cameragimbals waardoor je tijdens het filmen een mooi vloeiend stabiel beeld verkrijgt, zonder trillingen. De cameragimbal zorgt er namelijk ook voor dat uw beeld altijd netjes horizontaal staat en compenseert de zijwaartse en voorwaartse bewegingen van de drone. Vervolgens moet je ook uitmaken hoelang je wil vliegen, de vliegduur hangt grotendeels af van het gewicht van de camera en de capaciteit van de batterij. Aangezien de capaciteit van de batterij gelimiteerd is kan je beter opteren voor een lichtgewicht camera.

Verschillen in drones

Verder heb je nog keuze uit verschillende frame opstellingen zoals bijvoorbeeld een quadcopter, die vier motoren heeft wat bij een technisch defect van één van de motoren op een crash zal uitdraaien indien er zich geen parachute aan boord bevindt. Wanner er bij een hexacopter of een octocopter een motor uitvalt zal de drone nog goed bestuurbaar blijven zodat je het toestel nog veilig aan de grond kunt zetten. Je kunt maar beter een drone kopen die voldoet aan jouw veiligheidseisen. Indien je met een dure payload (zoals een 4K camera) vliegt kan je beter niet crashen.

Dankzij de GPS kan je met een drone en de juiste software een route via waypoints automatisch laten vliegen. Op elk van deze waypoints kan je de hoogte ingeven en de snelheid waarmee de drone naar het volgende waypoint zal vliegen.

Conclusie

Wil je dus een drone kopen die bij je past is het in ieder geval verstandig om op voorhand na te gaan waar je naar op zoek bent en wat je aan de drone uit wilt geven. Zoek je een professionele drone met een goede camera die stabiel in de lucht hangt of gaat het je aan vooral om de fun met de drone?