Wat doet een fulfilment center?

Dit artikel is onderdeel van: Dropshipping gepubliceerd op: 16/06/2023

Veel mensen dromen ervan om een eigen webshop uit de grond te stampen. Het is dan ook een aantrekkelijk idee dat je, als je het even goed aanpakt, flink wat geld kan opleveren. Werken van thuis uit en je eigen uren bepalen, het klinkt voor velen als een droom, maar er komt natuurlijk ook wel heel wat bij kijken. Je moet je producten kiezen, je moet een mooie webshop opzetten en je moet uiteraard ook gaan bepalen hoe de producten die klanten bestellen bij hen zullen raken.

Over dat laatste lees je hieronder hoe je dit makkelijk en efficiënt kunt aanpakken.

Wat is het?

Een webshop die goed draait, heeft dagelijks heel wat producten te versturen. Klanten bestellen bij jou en willen dat hun product netjes bij hen aan de deur geleverd wordt. Naar klantentevredenheid toe, is het erg belangrijk dat een besteld product zo snel mogelijk en in perfecte staat bij je klant terecht komt.

Je fulfilment uitbesteden is een goede stap in de richting van een professionele webshop die het allemaal mooi voor elkaar heeft. Deze partner zal er namelijk voor zorgen dat het hele proces van orderverwerking en verzending je uit handen genomen wordt.

De producten die jij verkoopt in je webshop, kan je rechtstreeks aan dit center laten leveren, waar ze geregistreerd en voor je opgeslagen worden. Op het moment dat een klant iets bij jou bestelt, gaat dat order rechtstreeks naar deze partner die ervoor zorgt dat het juiste product verpakt en verzonden wordt. Je kunt er zelfs voor kiezen om retours ook door deze partner te laten afhandelen, waardoor jij dus eigenlijk aan het hele verzend- en terugzendproces niet langer hoeft deel te nemen.

Wat zijn de voordelen?

Het moet niet gezegd worden dat je fulfilment uitbesteden je in de eerste plaats veel extra tijd oplevert. Reken maar eens uit hoeveel tijd het je zou kosten om dagelijks pakjes voor je klanten klaar te maken en te verzenden, om dan nog maar niet te spreken van het voorraadbeheer. Door dit proces uit te besteden, hou je zelf heel wat meer tijd over om te besteden aan de activiteiten die je echt graag doet. Je klanten helpen, dat is waarom jij je webshop gestart bent en waar je goed in bent.

Een ander, en niet te onderschatten voordeel, is dat je niet zelf hoeft te zorgen voor opslagruimte. Een webshop met een aanzienlijk aantal producten die een mooie verkoop kent, heeft heel wat nood aan stockageruimte. Je wil je klant zal snel mogelijk helpen en dat kan natuurlijk alleen maar als je vanuit je eigen voorraad kunt leveren. De stockageruimte van je fulfilmentpartner is ruim voldoende om al jouw producten een plaatsje te geven zonder dat je hier zelf de administratie en kosten van hebt.

Het spreekt voor zich dat je zelf niet dag en nacht kunt werken, maar je klanten verwachten wel een snelle levering van hun producten. Dankzij je fulfimenterpartner moet jij niet langer elk moment van de dag beschikbaar zijn om een order te verwerken en kun je ook eens genieten van een welverdiend dagje vrij of een deugddoende vakantie.